Bitcoin Plummets als mijnwerkers verkopen inventaris, spotmarkten paniek

De Bitcoin is maandag vroeg in het begin van het jaar sterk gedaald, omdat hij in het weekend geen voet aan de grond had gekregen boven de 40.000 dollar.

In de afgelopen 24 uur daalde de cryptocurrency met meer dan $8.000 tot $32.400, een daling van meer dan 20% van niveaus boven de $40.800 laat op zondag (UTC). De cryptocurrency is voor het laatst gezien in de buurt van $35.380 – nog steeds 13,6% op een 24-uursbasis.

Er werd wat paniekverkoop gezien op de Amerikaanse cryptobeurs Coinbase. Een verkooporder voor 180 Bitcoin Evolution op Coinbase bracht de prijs snel omlaag met $1.200, zoals opgemerkt door handelaar @lightcrypto.

De prijzen bereikten een recordhoogte van $41.962 op 8 Januari en beà „indigden vorige week met 15% aanwinsten, zijn vierde-achteruitgaande dubbel-cijferige wekelijkse aanwinst, volgens CoinDesk 20 gegevens.

„Hefty spot selling against an over-levered market caused the price drop,“ trader and analyst Alex Kruger told CoinDesk, adding that it is unclear whether it was miner selling or macro traders liquidating positions.

De gegevens die door Zuid-Korea-gebaseerde analytische firma CryptoQuant worden verstrekt stellen voor de mijnwerker die tot de prijsdaling verkoopt.

Bitcoin: Miner’s positie-index

Het 30-daagse gemiddelde van de Miner’s Position Index (MPI) – de verhouding van de totale uitstroom van mijnwerkers in Amerikaanse dollartermen gedeeld door het 365-daagse voortschrijdende gemiddelde van de uitstroom in dollartermen – steeg tot 2,20 op zondag, het hoogste niveau sinds juli 2019. Een meting boven 2,00 geeft aan dat de mijnwerkers verkopen.

„Miner Position Index ziet er genoeg uit om een lokale top te maken. Ze verkopen bitcoin (BTC, -14,26%),“ CryptoQuant’s CEO Ki Young Ju tweeted Sunday.

Het toevoegen van brandstof aan het vuur, een commentaar van Guggenheim Partners CIO Scott Minerd dat de scherpe stijging van de bitcoin ,,onhoudbaar“ is kan angst in de markt hebben ingespoten en een overdreven terugtrekking, volgens Matthew Dibb, mede-oprichter, en COO van Stapel Fondsen veroorzaakt hebben.

De meeste waarnemers geloven dat de prijsdaling gezond is te midden van de oververhitte markt.

„De ,,derivatenmarkt kan een beetje, met het perptuals financieringstarief of de kosten ontspannen van holdingslange dalende en toekomstpremie die,“ Patrick Heusser, hoofd van handel in Zürich-Gebaseerde Crypto Makelaar AG, vertelde CoinDesk, ook nota nemend van het zware verkopen in de contantmarkt en de lange vereffeningen met een waarde van bijna $1 miljard.

Joel Kruger, een muntstrateeg bij LMAX Digitaal, zei de markt streng overbought was en met behoefte aan een gezonde correctie. De 14-daagse Relatieve Sterkte-index (RSI) op de daggrafiek was vorige week namelijk ruim boven de 70,00 gesprongen, wat betekent dat er te veel is gekocht.

„De vooruitzichten blijven zeer constructief, maar we zouden het potentieel voor een terugtrekking van de voormalige hurdle-turned-support van $20.000 niet uitsluiten,“ voegde Kruger eraan toe.

Bitcoin is nog steeds meer dan 20% op jaarbasis en 78% hoger dan de piek van december 2017 van $19.783.