Crypto-markten ‚tussen een rots en een harde plek‘, zegt Peter Brandt.

Zowel Bitcoin als Ethereum lijken water te betreden.

Peter Brandt, lange tijd handelaar en CEO van het eigen handelshuis Factor LLC, gaf onlangs zijn gedachten over de huidige crypto-markt en beschreef de koersactie die vastzit tussen twee moeilijke reuzen.

„Bitcoin en Ethereum – daar wordt het spel voor mij echt gespeeld“, vertelde Brandt aan Cointelegraph in een interview van 9 september toen hij gevraagd werd naar zijn gedachten over Bitcoin Era voor de komende dagen en maanden. Als de twee grootste marktcapactiva in de crypto-ruimte hebben BTC en ETH elk een grote aanhang, met hun acties die wijzen op de gezondheid van de markt en de waarschijnlijke latere rimpeleffecten, afhankelijk van hun activiteit.

Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) postten beide topping chartpatronen voordat de prijzen daalden, aldus Brandt. BTC bedekte bijna $12.500 op 17 Augustus, terwijl ETH zijn lokale hoogte dichtbij $490 op 1 Sept. raakte, gebaseerd op gegevens TradingView.com. Sedertdien daalde Bitcoin dichtbij $9.800 alvorens lichtjes te stuiteren, terwijl ETH tot $310 daalde, alvorens ook een volgende stuitering op te leveren.

„Beide markten hebben zich gesteund in een zeer zware ondersteuning op de wekelijkse grafiek,“ legde Brandt uit. „Wat ik zie zijn markten die een beetje tussen een rots en een harde plek in liggen,“ zei Brandt, waarbij hij verschillende belangrijke steun- en weerstandsniveaus op de grafieken van beide activa opmerkte. „Het is niet verbazend dat de markt nu gewoon een soort van afdwaling is zonder richting.

„Ik verwacht echt niets voor de rest van het jaar. Ik denk dat de markt een grote, onstuimige reeks gaat ontwikkelen, eerlijk gezegd. Ik denk dat er een goede kans is dat de stieren opgewonden zullen raken en uiteindelijk teleurgesteld zullen zijn, en als we breken zoals we dat de afgelopen weken hebben gedaan, zullen de beren uiteindelijk opgewonden raken en uiteindelijk teleurgesteld zijn“.
De prijs van Ethereum zal waarschijnlijk tussen de $250 en $500 liggen, volgens Brandt, die hij erkent dat het een groot bereik is. Op dezelfde manier zal de prijs van Bitcoin waarschijnlijk tussen de $8.900 en $12.500 liggen, voegde hij eraan toe.

Andere meningen over de topactiva van de industrie variëren. Een recent schrijven van de Kraken crypto-beurs voorspelt een mogelijke neerwaartse Bitcoin-actie tot september, gebaseerd op de afgelopen jaren.