Trots regeringsinsatser rapporterar kinesiska statliga media Bitcoin Rally

Med att Bitcoin nådde treårshöjder tidigare i veckan har mediekanaler klättrat för att täcka tillgången och dess uppgång. Trots den kinesiska regeringens motvilja mot allt kryptorelaterat verkar statliga medier också hålla ett öga på den ledande kryptovalutan.

Att hålla koll på „Förbjudna“ Bitcoin
Tidigare denna vecka bekräftade kryptoanalytiker cnLedger i en tweet att CCTV, landets största statliga mediehus, hade drivit en bit på Bitcoin. Analytikern förklarade att nyhetskällan täckte Bitcoins uppgång till 17 500 dollar, vilket markerade en 70-procentig ökning på 50 dagar.

Som tweeten bekräftade framhöll CCTV ökningen av institutionella investeringar och det faktum att denna tjurkörning skiljer sig mycket från den förra.

Kinesiska mediehus har täckt kryptovalutor något omfattande sedan förra året. Detta trots regeringens inställning till digitala tillgångar och deras verksamhet i landet. Mot slutet av 2019 tappade den kinesiska regeringen och tvingade hundratals kryptoföretag ut ur landet.

Vid den tiden föll Pekings hammare på flera tekniska och finansiella nav. Kryptobörser, handelsföretag och andra företag fick slutligen antingen stänga sin verksamhet eller helt flytta ut ur landet. Ändå har flera peer-to-peer-utbyten gett tillgång till medborgare som fortfarande vill investera i tillgången.

Det är mycket osannolikt att den fortsatta täckningen från statliga mediehus är en indikation på att regeringen skulle vilja vända sin inställning. Med Peoples ‚Bank som snabbt går mot digitala yuan-försök, kommer regeringen att vilja utrota kryptovalutor i maximal utsträckning.

Amerikanska nyhetskällor känner inte Bitcoin-rallyet

Medan kinesiska statliga mediehus verkar sätta positivt på Bitcoins senaste prestanda, är de i USA fortfarande inte övertygade.

I går publicerade Financial Times en artikel som förklarade att Bitcoins potential som en tillflyktsortstillgång var falsk. Med titeln „Det svårfångade löftet om Bitcoin“ fokuserade ledningen på den ledande kryptovalutans volatilitet. Det förklarade att Bitcoins status som en säker tillflyktsort var mer teoretisk. Den tillade att tillgången inte hade några grundläggande värden som kan bedömas, och att priset endast representerade människors vilja att betala för den.

Det är värt att notera att stycket inte var allt negativt. Det framhöll att Bitcoin hade fått mainstream-adoption i år, med företag som PayPal och Chicago Mercantile Exchange som erbjuder kryptoförsäljning till amerikaner. Det påpekade också att Bitcoin kan fortsätta att stiga, särskilt eftersom dollarn förblir på skakig mark.

Fox Business tog en liknande väg. Dess artikel, med titeln „Bitcoin no match for gold in coronavirus world“, täckte det senaste mötet med viss oro. Nyhetskällan tog citat från några kända kryptoskeptiker, inklusive Nouriel Roubini och Peter Schiff. Det varnade också användarna mot att investera i kryptovalutor, och betonade deras volatilitet och det faktum att de inte har „någon verklig användning.“

I artikeln kunde man inte nämna att flera av dessa motståndare har erkänt att de hade fel i år.