Veksten av ripple overgår muligens Bitcoin

Bitcoin har gjort det ganske bra som sent, men hva med noen av verdens mindre mynter? Eiendeler som Ripple (XRP)?

Ripple gjør det ganske bra som sent
Det er tydelig at Bitcoin Era har fanget all oppmerksomheten i det siste. Valutaen kjøres helt forbi $ 19.000-markeringen har stor innvirkning på både handelsmenn og bransjeeksperter, men det er midt i all hypen og hoopla rundt bitcoin og større digitale eiendeler, det ser ut til at vi har glemt noen av de mindre konkurrenter som gjør kryptorommet til det det er i dag. Eiendeler som Ripple, som ifølge en kilde har skutt opp så mye at det praktisk talt setter bitcoin i skamme.

Valutaen er kanskje ikke lik bitcoin når det gjelder størrelse og omfang, men det er ingen tvil om at eiendelen har gjort det ganske bra som sent. Valutaen la nylig til hele 150 prosent til prisen i løpet av en uke. I tillegg har den også nesten firedoblet prisen siden begynnelsen av året til tross for den økende koronaviruspandemien og de økonomiske problemene viruset har forårsaket.

XRP har holdt seg i en nedadgående trend de siste tre årene. Den handlet for flere dollar i slutten av 2017. I likhet med mange andre valutaer opplevde eiendelen sin høyeste rekord i denne perioden, selv om 2018 førte til et angrep av mega-dråper som til slutt førte til at mange mynter – inkludert bitcoin – tapte så mye som 70, 80 eller til og med 90 prosent av verdiene.

Det har vært grovt for Ripple helt siden, men nå ser det ut til at valutaen snur seg rundt og går inn i mer bullish territorium. Den siste økningen kom etter at Ripple – som for tiden eier mer enn 50 prosent av alle eksisterende XRP-enheter – kunngjorde at de ønsket å digitalisere eiendelene så raskt som mulig.

For å gjøre dette ansetter selskapet en seniordirektør for sentralbankengasjementer. Ansvarlig for denne avdelingen vil sannsynligvis være ansvarlig for å hjelpe bankene med å bruke XRP-blockchain for å utstede stabile valutaer eller eiendeler som er knyttet til fiat. I følge Brad Garlinghouse – administrerende direktør i Ripple – kan den samme teknologien brukes til å potensielt gjøre fiat-valutaer til digitale eiendeler.

I et nylig intervju nevner Garlinghouse:

Bare det å bruke stabile mynter løser egentlig ikke problemet som XRP løser. XRP som en ekstremt effektiv, ekstremt skalerbar blockchain, er ideell for det.

En leder i kryptorommet?
Alex Kuptsikevich – senior markedsanalytiker i FX Pro – mener at XRP er kongen av alternative valutaer og hevder:

Uventet var det lyseste blant altcoins XRP-token … Dette tar sikte på å akselerere og redusere kostnadene ved bankoverføringer mens du har alle nødvendige lisenser … Mynten hadde vanskeligheter de siste årene, men spesielt dypt oversolgte forhold spilte til slutt inn i XRP-hender.